הדובים מתעוררים: האם השוק בדרך לתיקון טכני כלפי מטה?

אפל שלחה את הנאסד"ק וה-S&P לסגירה שבועית חלשה שמרמזת על המשך ירידות בטווח הקצר


נקודות חשובות

סוגרים שבוע אדום עם ירידות בכל הסקטורים בשוק מלבד סקטור האנרגיה
הנרות השבועיים במדדים נראו רע ומחקו את רוב ההתקדמות של חודש יולי
אפל אכזבה את השוק עם דו"ח פושר ששלח אותה לירידה החדה ביותר ב-2023
תשואות האג"ח והדולר נבלמו ביום שישי וסיפקו מעט אופטימיות לקראת השבוע הקרוב
עונת הדו"חות מראה לנו איזה חברות יוכלו להוביל את השוק למעלה ואיפה כדאי להתמקד
נתוני אינפלציה ביום חמישי: האם נראה עלייה באינפלציה לראשונה מזה שנה?

השוק מחליט להרגע: בשבוע האחרון ראינו שינויים משמעותיים בשוק. אפל ירדה מתחת לקו המגמה שאותו החזיקה מתחילת השנה, המדדים סגרו עם נר בולען שבועי אדום שמחק את רוב הירידות של יולי וביום שישי אחרי שכבר המדדים רשמו עליה של 1% ראינו סגירה אדומה ולחץ גדול של מוכרים לקראת הסגירה. כל אלה הם דברים שלא ראינו עדיין ב-2023 והם סימנים מקדימים של מעבר משוק שורי לדובי במידה וימשיכו.

השוק השורי עדיין לא מת, אבל יש לנקוט באמצעי זהירות: למרות שכל המגמות ארוכות הטווח עדיין שוריות וחזקות, התנועה של השבוע שעבר צריכה להרים גבה לכל משקיע וסוחר בשוק האמריקאי. השוק מאוד סלקטיבי ויש מניות שרצות בזמן שאחרות מתרסקות, לכן זה זמן טוב לחדד את הכישורים הפונדמנטליים שלכם ולדעת בדיוק באיזה עסקאות וחברות אתם רוצים לסחור וממה להתרחק כמו מאש. היו לא מעט דו"חות טובים, אבל היו גם קצת אכזבות. נתוני האינפלציה של השבוע, שצפויים להראות על *עלייה* באינפלציה, יכולים להרעיד את השווקים יותר ולהיות זרז מקרו כלכלי שיגרום לעוד ירידות בטווח הקצר. כרגע, הכל בגדר תיקון טכני בריא, אבל צריכים להיות זהירים ולא להיות שאננים.

אפל מאכזבת את המשקיעים ושולחת את הנאסד"ק לסגירה שבועית חלשה

אפל (AAPL), החברה הגדולה בעולם, רשמה את היום האדום ביותר שלה מאז תחילת השנה עם ירידה של 4.8% ביום שישי האחרון. הירידות הגיעו לאחר פרסום הדו"ח הכספי הרבעוני של החברה שאומנם עמד בציפיות האנליסטים מבחינת הכנסות ורווח נקי, אך אכזב מבחינת צפי עתידי ומכירות מוצר הדגל של החברה, האייפון.

רווח למניה: 1.26$ לעומת צפי של 1.19$
הכנסות: 81.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 81.69 מיליארד דולר, ירידה של 1%
הכנסות אייפון: 39.67 מיליארד דולר לעומת 39.91 מיליארד דולר, ירידה של 2%
הכנסות מק: 6.84 מיליארד דולר לעומת 6.62 מיליארד דולר, ירידה של 7%
הכנסות אייפד: 5.79 מיליארד דולר לעומת 6.41 מיליארד דולר, ירידה של 20%
הכנסות ממוצרים אחרים: 8.28 מיליארד דולר לעומת 8.39 מיליארד דולר, עלייה של 2%
הכנסות משירותים: 21.21 מיליארד דולר לעומת 20.76 מיליארד דולר, עלייה של 8%
רווח הגולמי: 44.5% לעומת 44.2% צפי

אפל אומנם לא סיפקה צפי עתידי כבר 3 שנים, אבל העובדה שהכנסות החברה עמדו במקום בשנה האחרונה היא תמרור אזהרה למשקיעים שמחפשים להחנות את הכסף שלהם בחברות צמיחה ולא בחברות ערך.

אפל הגיבה עם ירידה של 4.8% ביום שישי, הירידה החדה ביותר מאז 2022. הירידה הזו שברה את המומנטום והמבנה השורי הטכני של הגרף של אפל והכניס אותה למגמת ירידה נכון לעכשיו.

הנפט מגיע לרמת התנגדות קריטית, הדולר ואגרות החוב נבלמים

אחרי שראינו את המדדים המובילים יורדים השבוע, ייתכן והגיע זמן לבלימה מצד הגורמים המקרו כלכליים שמקשים עליהם. כולנו יודעים שהעליות בתשואות האג"ח ובדולר בשבועות האחרונים הקשו על השווקים הפיננסיים לרשום שיאים חדשים, בדגש על כל הנכסים הספקולטיביים כמו מניות צמיחה ומטבעות דיגיטליים.

גורם נוסף שתרם לחולשה בשוק הוא הנפט, שרשם עליה של 18% רק בחודש יולי האחרון והגיע בשישי לרמת התנגדות קריטית באיזורי ה-82$.

הנפט לא הצליח לחצות את הרמה הזו מאז נובמבר 2022 והיא מהווה מחסום פסיכולוגי משמעותי עבור הנכס. במידה ויבלם פעם נוספת ברמה הזו ויתחיל לרדת השבוע, הירידות יוכלו להוריד משקל רב משוק המניות ולעזור לו להתאושש. לעליות החדות של הנפט בחודש האחרון יש גם השפעה רבה על האינפלציה, שצפויה לעלות השבוע לראשונה מזה שנה שלמה.

snapshot

בנוסף לנפט שהגיע להתנגדות משמעותית, תשואות האג"ח ל-10 ו-20 שנים בארה"ב הגיעו להתנגדויות משמעותיות ורשמו נר בולען אדום ביום שישי שמחק את כל הפריצה של השבוע האחרון.

התנועה הנגדית הגיעה לאחר פרסום נתוני התעסוקה ביום שישי, שאומנם העידו על אבטלה נמוכה יותר (נתון שאמור לחזק את הדולר והאג"ח) אבל על פספוס בכמות המשרות החדשות במגזר הלא חקלאי שהעיד על החלשות של הכלכלה האמריקאית.

הזרז המקרו כלכלי הזה, בשילוב עם גרף טכני מתוח כלפי מעלה, שלחו את תשואות האג"ח לסגירה שבועית חלשה מאוד ולהיפוך מגמה פוטנציאלי בשבוע הקרוב. החלשות של האג"ח והדולר יוכלו לסייע גם הם לשוק המניות בהתאוששות מהירידות של שבוע שעבר.

snapshot

snapshot

העונתיות מצביעה גם היא על תיקון טכני בשבועות הקרובים ועל ראלי סוף שנה החל מאוקטובר

גרף העונתיות של מדד הנאסד"ק 100, שמודד באופן ממוצע את ביצועי המדד בכל שנה ב-20 השנים האחרונות, מראה כי חודש אוגוסט הוא חודש חלש עבור שוק המניות באופן ממוצע וכמעט תמיד הוא נפתח בירידות. לקראת סוף החודש הירידות אמורות להבלם והמדדים אמורים לשוב לעליות, אך אז בספטמבר מגיע תיקון טכני נוסף ששולח אותם לירידות. רק בחודש אוקטובר, באופן ממוצע כמובן, הראלי האמיתי בוול סטריט מתחדש והמדדים מתחילים לרוץ למעלה אל עבר סוף השנה.

למרות שסוחרים מנוסים לא יבצעו פעולות אך ורק על בסיס נתון אחד כמו עונתיות ממוצעת, הם ישתמשו בפיסת מידע זה על מנת לחבר עוד ועוד חתיכות בפאזל המורכב שנקרא "שוק ההון" והיא תעזור להם לגבש החלטה מושכלת וחכמה יותר לגבי העסקאות העתידיות שלהם.

נכון לעכשיו, העונתיות הממוצעת שמראה על ירידות מסתדרת באופן כמעט מושלם עם הגרפים הטכניים החלשים ועם נתוני המקרו שצפויים להכביד על השוק השבוע, לכן מדובר סך הכל בעוד גורם אחד שמצביע על הסבירות הגבוהה של המשך ירידות בשווקים בשבועות הקרובים.
Chart PatternsHarmonic PatternsTrend Analysis

Aussi sur:

Clause de non-responsabilité