BİTCOİN AÇI MODELİ TEPE NOKTASI AÇILARININ GÜNCELLENMESİ

Mis à jour
Grafiklerim yatırım önerisi içermemektedir.
3 aralıkta paylaştığım çalışmamda açının tek konumunu paylaşmış ikinci konumu paylaşmayı unutmuş olmaktan üzüntü duymaktayım. ilk çalışmalarıma dönüp baktığımda bunu unutmuş olduğumu fark etmiş ve bu çalışmayı yapma gereği duymuş bulunmaktayım.

Grafikte gördüğünüz trend temelli fibonacci seviyelerinde sadece 1 aralık 2017 zirvesi 0,618 i geçmiş ve 0,706 nın altında kapatmış diğer döngüler ise 0,618 de zirve kapanışı yapmış görünüyor günümüz zirvesi nerede kapanacaktır bunu kestirmek elbette güç.
Bitcoinin varlığının global çevreye yayılıp özellikle kurumsal yatırımcıların ciddiye alması ile hızlı bir yükseliş döngüsüne girmekte olduğu görülüyor örneğin bu döngüde yarılanma tarihi gelmeden bir önceki zirvenin geçilmesi gibi yine de her döngü bir öncekinden bodur tepeler yapmayı sürdürüyor.

BİTCOİN AÇI MODELİ (2009 VERİLERİNE GÖRE)

7 mart 2023 yılında paylaştığım açı modeli çalışmamda bir sonraki zirve açı konumları iki açıdan oluşuyor açının başlangıç noktası ve bitiş noktası bu çalışmada başlangıç noktasına temas gerçekleşmiş görünüyor, açının belirli bir noktası yok yani 1 den 2 ye gidene dek virgüllerle ilerliyor ve bu da iki açı arasında bir mesafeye neden oluyor bu nedenle dip çalışmasında da açı konumlarını kestirmek çok emek isteyen bir çalışma tüm açı konumlarını çalışarak bu oranların artış ve düşüş değerlerini hesaplamak gerekli ( tüm açı konumlarının diğer noktalardaki tüm açı konumları ile oranlarının hesaplanması gibi) nitekim bu çalışmalar sonucunda 14 ocakta paylaştığım çalışma ile dip konumu belirlenmişti. Ayrıca grafik üzerinde not olarak belirttiğim fitil dip bölgesi ile de dip noktası ve açı uyumlu görünüyordu.
BİTCOİN AÇI MODELİ VARYASYONU


19 şubat 2022 de ilk açı çalışması ve zirvenin açıda son bulması
BİTCOİN PARALEL KANAL VE TEPE AÇILARI



Varlık henüz ilk açıya dokunmamış görünüyor açı çok yakın bu da fiyatın aslında düşmesi gerektiğini ne kadar geç ulaşırsa daha yüksek zirveler görebileceğini hissettiriyor. Aşağıdaki grafikte döngü sürecinin seyrini görmektesiniz açı ile tarihlerin çakıştığı konum 135-150 aralığında ne kadar geç giderse o kadar yüksek zirveler muhtemeldir.
snapshot


NOT: İlk çalışmalarımda tradingviewde açılar virgüllerle gösterilemiyordu şu an bu mümkün olduğundan ilk çalışmalarda minimum farklar olabilir çünkü grafik oynadıkça açı konumları değişir tüm açı çalışmalarını bitirip çizimler tamamlandıktan sonra kaydedip ilk konuma göre izlemek gerekir. Bunun için de eğer bilmiyorsanız veya notlarınız yoksa konumlara ait o çalışmanın bozulmaması için özel grafik olarak kaydetmek en sağlıklısıdır.
Transaction en cours
İkinci döngü 0,618 altında kapanış
snapshot

üçüncü döngü 0,706 altında kapanış
snapshot

dördüncü döngü 0,706 altında kapanış
snapshot

son döngü bir önceki ay 0,618 altında kapandı bu ay üstünde kapanış bir sonraki seviye için ışık yakabilir
snapshot





Note
bir önceki zirve geçilip kapanış yaptıktan;
snapshot
Note
snapshot
Note
10 ekimden bu yana ilk kez bollinger alt bandı test ediliyor alttaki yatay çizgi bull market bariyer üst bant ve kırdığından bu yana hiç test edilmedi.

snapshot
Note
Umarım retest için düşüyordur
snapshot
Note
snapshot
Note
Haftalık golden ratio mor ortalama 86.646
snapshot
Note
snapshot
Note
snapshot
BTCUSDTrend Analysis

Clause de non-responsabilité