בורסות אסיה נסגרו במגמה מעורבת וכך גם המגמה כעת באירופה. החוזים בארה"ב מאותתים על פתיחה כמעט ללא שינוי. אתמול המדדים המובילים בוולסטריט סגרו בעליות נאות בעיקר לאור העליות בנפט. התשואות של אגח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים כעת סביב ה-0.61%. עקום התשואות בשבוע האחרון שומר על יציבות יחסית. הנפט ממשיך לרכז עניין, לאחר ההתרסקות של החוזה למאי, הגיעה גם התרסקות של החוזה ליוני כאשר החל מאתמול אנחנו רואים התאוששות ועליות שנמשכות גם היום. יתכן שחלק מההשפעה נובעת לאור הציוץ של טראמפ בעניין ההוראה שנתן לצבא האמריקאי להשמיד כל איום אירני שיטריד את הכוחות הימיים. שימו לב שחלק ממנהלי תעודות הסל (הקטנות) על הנפט מודיעים על אפשרות לסגירת התעודות ופידיונן. אמש ברקליס הודיעו על כך ויש צפי שעוד תעודות יודיעו על כך לאור הסחרור במחירי הנפט והקושי לתת חשיפה במצב תנודתי שכזה, כאשר עלויות הגלגול הפכו ללא הגיוניות. (השחיקה של התעודות מטורפת ולכן מתוך חשש שהן עלולות להימחק המנהלים מעדיפים לסגור אותן). נתוני מאקרו: סנטימנט הצרכים בגרמניה ירד ל-23.4-, הכי נמוך שנמדד היום בפער משמעותי. ירידות דרסטיות במדדי הרכש באירופה, מעבר לתחזיות האנליסטים: מדד מנהלי הרכש (המשוקלל) בגוש היורו ירד ל-13.5, הצפי עמד על ירידה ל-25.7 מנתון קודם בחודש שעבר שעמד על 29.7. מדד מנהלי הרכש (המשוקלל) של גרמניה ירד ל17.1 כאשר הצפי עמד על ירידה ל-31 מ-35 שהמדד עמד בחודש קודם. מדד מנהלי הרכש של צרפת (המשוקלל) עמד על 11.2 כאשר הצפי עמד על 26 לעומת חודש קודם שעמד על 28.9. שימו לב שהיום יפורסמו הנתונים לתביעות חדשות לדמי אבטלה- ככל הנראה הנתון ימשיך להיות גבוה כפי שנראה בשבועות האחרונים. פיץ מעדכנת את התחזית שלה לתוצר העולמי ב-2020- צופה כי נראה ירידה של 3.9% שזה פי 2 יותר חמור מהמיתון שנרשם ב-2009. בהמשך לדיווחים מתחילת החודש על אריות וטיגרסים שחלו בקורונה בגן חיות בניו יורק, נתגלו עוד 2 מקרים הפעם של חתולי בית, כרגע אין הערכה לגבי המשמעות של כך (האם זה יכול לעבור מחיות לבני אדם והאם מדובר רק בחיות ממשפחת החתולים) אך חשוב לציין כי אם זה יתפשט זה יגרור פניקה נוספת ומימד חדש להסתכלות על המשבר.
לסיכום,
עונת הדוחות שצוברת תאוצה מביאה איתה הרבה חוסר ודאות, אך לאט לאט נוכל לראות את התמונה הרחבה ואת ההשפעה הכלכלית של המשבר על רווחיות החברות והצפי להמשך. בימים בהם יהיו דוחות של חברות חשובות לתקופת המשבר יתכנו השפעות שליליות/חיוביות על השוק כולו כתוצאה מאותם דוחות.
השווקים ממשיכים להראות אופטימיות, למרות נתוני המאקרו השליליים. מדינות באירופה מתחילות את היציאה ההדרגתית מהסגר. כל זה גורם לציבור המשקיעים להסתכל על מה שקרה בסין ולראות את האופק לסיום המשבר לכאורה. זה ביחד עם ההזרמות של הבנקים המרכזיים ימשיכו לתת רוח גבית לשוק. אך חשוב להדגיש כי כל שינוי בפרמטרים האלו יכול להביא לחזרה לירידות במהרה ולכן נדרשת זהירות.
בשבוע האחרון ראינו גם את התנודה החדה במחירי הנפט שהשפיע באופו משמעותי על המדדים המרכזיים, במידה והתנודתיות שם תימשך נמשיך לראות אותה משפיעה על כל השוק.
דעתי נשארת בעינה מהסקירה השבועית שלי שם רשמתי כי להערכתי ההתנגדות הבאה שנגיע אליה תהיה סביב 3000-3100.
Les informations et les publications ne sont pas destinées à être, et ne constituent pas, des conseils ou des recommandations en matière de finance, d'investissement, de trading ou d'autres types de conseils fournis ou approuvés par TradingView. Pour en savoir plus, consultez les Conditions d'utilisation.