BTCUSDT POP DROP ANALİZİ VE KULLANIMI

BTCUSDT grafiğini günlük ortalama da incelediğimizde POP ve DROP analizinin nasıl olduğu ve hangi osilatörler ile hangi kademelerin dikkate alınmasını gerektiğini bilgim dahilinde açıklamaya çalışacağım.

kullandığım göstergeler arasında 14 günlük stochastic 70 günlük stochastic ve 14 günlük ADX göstergesi var.
Grafikte belirlenen bölgeleri ve göstergeleri yorumladığımda aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkıyor.

1.negatif bölge
14 günlük stokastik 90 puandan 20 nin altına sert düşüyor. bu bize aşırı satış olabileceğini söylüyor. Çünkü 14 günlük stokastik fazla hareketli bir yapıya sahip her düşüş bir devamlı trend üretmeyebilir. bu yüzden 70 günlük stokastik e bakmamız gerekiyor. Çünkü 70 periyotluk stokastik 20 ye göre daha az hareketlidir.
Ne zamanki 70 günlük stokastik 50 ' nin altına iniyor. Bu bize işte bir satış sinyali dedirtecek durumu yansıtıyor. peki yine de içimizde bir endişe var Her iki stokastikte aşağı yönlü peki bu trend güçlü mü?

işte bu noktada 3. gösterge olan ADX yön kuvveti göstergesi devreye giriyor. ADX çalışma koşulu basit mor olan çizgi trendin gücünü gösteriyor. YEŞİL olan alımı, KIRMIZI olan ise satışı temsil ediyor. Eğer ADX göstergesi bir alım yada satım ile birlikte 20 değerinin üzerinde yükseliş gösteriyorsa orda trend vardır ve trend güçlüdür diyoruz.

Grafikte şimdi mavi kutu ile boyadığım bölgeler ve göstergelerin davranışlarını kontrol edelim.

1.bölge de bütün göstergeler bahsettiğim anlatıma uyuyor. Stokastikler 20 ve 50 nin altında ADX satış sinyali -DI ile aynı yönde 20 üstünde seyrediyor ne zamana kadar 1. boğa bölgesine kadar.

birinci boğa bölgesinde 2.çizgiye gelindiğinde 14 günlük stokastik bir sıçrama ile 80 puan birden yükseliyor. Peki 70 günlük stokastik ne alemde oda aynı şekilde yükselişte fakat 50 yi geçmesini bekliyoruz. ADX tarafında ise Aşırı alım yeşil çizgi sıfır geçmiş ve ADX trend gücüde 20 nin üstünde demekki burda bir trend var ve zaten grafiğe de yansımış.

1.boğa bölgesinde 7 eylül tarihinde bir satış geliyor fakat güçlü olmadığını artık tespit edebiliyorum çünkü, 70 günlük stokastik hala 50 nin üstünde ve fakat aşırı satış yukarı yönlü burda kısa süreli bir satış yaparak 70 günlük stokastik 50 nin üstünde kalmaya devam ederse pozisyonuma geri giriş yapabilirim ve Öyle de olmuş zaten.

3.çizgide yeniden bir ivme yaşanıyor ve 2.boğa bölgesine geçiyor. 70 günlük stokastik zaten 50 nin altına inmemişti ve tekrar yükselişe geçiyor aynı zamanda 14 günlük stokastikte 20 nin altına düşmeden tekrar 100 seviyesine tırmanıyor.
ADX göstergeside aşırı alım ile birlikte 20'nin üstüne çıkmış.

4.çizgiye gelindiğinde ise 14 günlük stokastik önce 80 sonra 20 nin altına bir düşüş trendi sinyali veriyor. fakat 70 periyotluk stokastik hala 50 nin üstünde yanlış bir sinyal olabilir diyorum ve ADX 'i kontrol ettiğimde aşırı satışın (-DI) ADX ile birlikte 20 nin üstünde tırmandığını görüyorum. Bu bana bir düşüş trendinin haberini veriyor ve zaten ilerleyen zamanda 70 periyotluk stokastiğin 50 nin altına kademe kademe indiğini görüyorum.

ÖZETLE; SATIŞ SİNYALİ OLARAK AŞAĞIDAKİ TANIMLARI KULLANMAM GEREKTĞİNİ ANLIYORUM

70 günlük Stokastik Osilatör 50'nin altına geçince.
14 günlük Ortalama Yön Endeksi (ADX) -DI ile birlikte 20 nin üstüne geçince.
14 günlük Stokastik Osilatör 20'nin altına düşerse.
Hacimde aynı oranda düşer ve bir trend kırılımı yaşanırsa. satış sinyali olarak artık yorumluyoruz.

Yukarıdakilerin tam tersi durumda ise bir Alım pozisyonu olarak kullanabiliriz.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

BU ANALİZ BİR STRATEJİ BELİRLEMEK İÇİN YAPILMIŞTIR. TAHMİN DEĞİLDİR.



BTCbtctradebtctryBTCUSDTDROPFundamental AnalysisTechnical IndicatorsPOPteknikanaliztemelanaliztradinviewTrend Analysis

Aussi sur:

Publications connexes

Clause de non-responsabilité